The world under two suns

news of a burning town Jan 10 44 EK

landsbyen Talu er borte, slukt av flammene, utryddet av plyndrere. Ryktene har flydd fra landsbyen de siste ukene, folk forsvunnet, byggninger jevnet med jorden i den ene natur katastrofen etter den andre, og nå som sagt er den borte.

Anmodninger om bistand er blitt kontant avist av hertugens kontor.

“Alu’ene krevde selvstendighet, og de fikk det. Nå ser dere hva som skjer uten hertugens beskyttelse, men frykt ikke kommer plyndrerene denne veien, beskytter vi folket”

Konstabelens ord hørtes hul ut for de mange som hadde slektninger i Talu, men hva skal folk gjøre, mellom Talu og her ligger en jungel og et stort fjell, og etter det myrene. Broene er borte sies det, og med plyndrere langs veiene er de ikke trygge uten hertugens beskyttelse.

Sakus ser ned på brevet han holder i hendene igjen og igjen “murene raste i går etter store jordsjelv, maten tok slutt for for dager siden, og ingen tør gå ut for å jakte eller fiske lengre, kjære bror du må overbevise Hertugen om å sende hjelp, uten er vi fortapt.”

Sakus kjente en tåre presse seg frem i øyeykroken og tørket den fort bort og så seg rundt på alle de desperate ansiktene rundt på plassen, de hadde motatt samme beskjed som han selv og ristet oppgitt på hodet.

“beklager kjære søster, det er ikke noe å gjøre, jeg er ikke soldat jeg ville ikke overleve reisen alene” med et tung sukk startet han den lange veien hjem. “Ser ut som mor fikk rett, den smeden ble din bane, du skulle holdt deg her hvor murene er solide og hertugen passer på”

han sukket igjen, stirret på døren et øyeblikk før han skubbet den åpen "jeg tror hun ønsker at hun tok feil denne gangen " visket han til seg selv før han gikk inn i stuen og ropte, “Mor jeg har nyheter” Beina skalv og han satte seg tungt ned og stirret på liket av moren forran peisen, revet i filler til nesten det ukjennelige. “å mor hva har du gjort” lukten av blood aske og svovel gjorde det vanskelig å puste Sakus bøyde oppgitt på hodet og tårene trillet………….

Burning

Mara island

Comments

Wuban

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.